ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:41 | 09.09.2021 Categorie: Comunicate

Dinamizarea cooperării dintre Poliția de Frontieră și FRONTEX

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. O întrevedere de lucru a avut șeful adjunct al Poliției de Frontieră Daniel Martnos cu șeful adjunct al Direcției cooperare internațională și europeană a Agenției FRONTEX , Monika Laurinaviciute.

Din debutul discuțiilor, domnul Martnos a reconfirmat angajamentele instituționale în relațiile cu FRONTEX și a punctat unele domenii de interes pentru Poliția de Frontieră în contextul priorităților stabilite de Guvern.

În cadrul ședinței, părțile au agreat impulsionarea activităților conexe semnării Planului de cooperare între Poliția de Frontieră și Agenția FRONTEX, inclusiv voința reciprocă de dezvoltare a cadrului juridic de cooperare interinstituțională.

Totodată, a fost subliniat interesul Poliției de Frontieră în obținerea suportului FRONTEX pentru sporirea capacităților profesionale, dar și asistență în implementarea celor mai eficiente instrumente de lucru la frontieră. În special, identificarea unor mecanisme sigure care ar facilita combaterea fenomenelor criminale specifice pentru frontiera Republicii Moldova și spațiului UE.

În alocuțiunea sa, Monika Laurinaviciute a menționat că Agenția FRONTEX este deschisă spre intensificarea cooperării și dispusă, în măsura posibilităților, să asigure suportul necesar.

La final au fost stabilite unele acțiuni ce urmează a fi integrate în scurt timp, fiind evocată dorința de a fortifica relațiile de cooperare existente.

De menționat că întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de studiu, organizată ca parte a proiectului „Consolidarea capacității de instruire a Poliției de Frontieră în Republica Moldova”, implementat de către Misiunea OIM Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!