ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Consiliului Audiovizualului vor fi selectați în baza unui nou regulament

10:32 | 09.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat ieri Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, comunică MOLDPRES.

Potrivit noului document, președintele Comisiei va solicita entităților publice să propună câte doi candidați pentru fiecare funcție vacantă de membru al CA și va anunța concursul pentru candidații propuși de organizațiile societății civile. În urma concursului, vor fi nominalizați candidații care vor fi propuși plenului Parlamentului.

Candidații la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului trebuie să întrunească mai multe condiții. Una dintre ele este deținerea unei diplome de licență și experiență de cel puțin cinci ani în domeniul audiovizualului, jurnalismului și comunicării, dreptului, cinematografiei, culturii, tehnologiei informației sau publicității. De asemenea, candidatul nu poate fi membru de partid și nu poate deține, în mod direct sau indirect, interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor sau distribuitorilor de servicii media, întreprinderilor de comunicații electronice sau în companii din domeniul publicității.

La final, Comisia va prezenta în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre prin care nominalizează candidații care au obținut la concurs cel mai mare punctaj.

Potrivit legislației, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărârea Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților prezenți. În cazul în care unul dintre candidați nu întrunește numărul necesar de voturi, în termen de zece zile lucrătoare, este anunțat un nou concurs, pentru funcția rămasă vacantă.

Foto: Parlament

img21006595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!