ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colegiul Industrial din Comrat va fi construit cu suportul Turciei

10:39 | 09.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavușoğlu, va participa la demararea lucrărilor de construcție a Colegiului Industrial în Comrat. Subiectul a fost anunțat în cadrul unei discuții cu guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, comunică MOLDPRES.

În cursul discuției telefonice au fost puse la punct detaliile participării oficialului turc la începerea lucrărilor de construcție a Colegiului finanțat de Guvernul Republicii Turcia.

Colegiul Industrial va purta numele Președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, iar conceptul instituției a fost negociat de către guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah la Ankara, la sfârșitul anului 2019.

Printre priorităţile noului colegiu de la Comrat va fi pregătirea specialiştilor în domeniul sistemelor şi tehnologiilor informaţionale. Universitatea Tehnică din Moldova va delega pedagogi calificaţi pentru a sprijini primele etape ale activităţii instituţiei de învăţământ din Găgăuzia, iar Colegiul de Inginerie din Strășeni va asigura schimbul de experiență, dar și consultanță cadrelor de la noua instituție de învățământ din Comrat.

Foto: gagauzia.md

img21006596

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!