ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de Externe din Grecia

13:10 | 09.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Nikos Dendias, ministrul elen al Afacerilor Externe, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră. Cei doi oficiali au discutat despre modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale în domeniile politic, economic și social, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a reamintit că Republica Moldova a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană în anul 2014, în timpul Președinției Republicii Elene a UE. În acea perioadă s-a obținut liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Moldovei și a fost semnat Acordul de asociere și Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător. 

„Grecia oferă un sprijin substanțial pentru avansarea Republicii Moldova pe calea europeană. Mizăm, în continuare pe sprijin în aderarea la spațiul european comun, în special în domeniul mobilității, transportului și conectivității”, a declarat Prim-ministrul. 

În cadrul discuției, cei doi oficiali au trecut în revistă cele două acorduri de importanță majoră pentru cetățenii Republicii Moldova care sunt stabiliți sau lucrează în Grecia: 

- Acordul bilateral în domeniul securității sociale care a fost semnat ieri la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; 

- Avansarea negocierilor pe marginea Acordului privind conversia textului final al permiselor de conducere, care a fost aprobat de partea greacă. 

În contextul dorinței ambelor părți de impulsionare a schimburilor economice și comerciale, Prim-ministrul Gavrilița a propus reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-grecești pentru cooperare economică, comercială și tehnico-științifică.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!