ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Deputații au instituit noi mecanisme de sancționare a conducătorilor autorităților publice

13:58 | 09.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi un proiect de lege prin care vor fi instituite noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar, comunică MOLDPRES.

Proiectul vizează Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Principalele prevederi țin de instituirea mecanismului de control și de sancționare a conducătorilor acestora în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate conform legislației sau exercitării activității defectuoase, inclusiv prin revocarea din funcție.

Autorii inițiativei susțin că acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate vine să responsabilizeze organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.

 Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!