ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicespeakerul Mihail Popșoi: Parteneriatul cu Polonia va aduce beneficii reale cetățenilor noștri

14:08 | 09.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu vicemareșalul Sejmului polonez, Copreședintele Adunării Parlamentare a Republicii Polone și Republicii Moldova, Ryszard Terlecki și cu președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Sejmului, Marek Kuchciński, relatează MOLDPRES.

Direcția comunicare și relații publice a legislativului a specificat că întâlnirea a avut loc în orașul Karpacz, Polonia, unde Mihail Popșoi, în calitate de Copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone participă la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre Polonia și Republica Moldova, pledând pentru intensificarea cooperării în diverse domenii.

”Acum valorificăm oportunitățile care s-au deschis în fața Moldovei. Parteneriatul bilateral cu Polonia va aduce beneficii reale cetățenilor noștri prin investiții poloneze care să ofere locuri de muncă sigure și bine plătite. Experiența Poloniei în domeniul agricol și dezvoltării infrastructurii este valoroasă pentru noi”, a spus Mihail Popșoi.

În cadrul conferinței, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a susținut un discurs la Sesiunea plenară a Celui de-al 30-lea Forum economic – “Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”. 

”Cooperarea globală este unica soluție pentru ieșirea din criza pandemică. Soluțiile la nivel național trebuie coordonate și conjugate cu eforturile internaționale”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Mihail Popșoi a participat în calitate de vorbitor și la panelul de discuții cu tematica ”30 de ani de libertate a țărilor din Europa Centrală și consolidarea cooperării regionale”.

”Republica Moldova și-a stabilit vectorul strategic de integrare europeană. Cetățenii noștri sunt determinați să revină în marea familie europeană. Acest lucru nu este îndreptat împotriva cuiva, dar este o alegere legitimă a oamenilor. Valorificăm toate oportunitățile de colaborare regională în interesul național al Moldovei pentru a spori atractivitatea investițională și pentru a deschide noi locuri de munca acasă în țara noastră”, a punctat Mihail Popșoi.

În perioada 7-10 septembrie, vicepreședintele Parlamentului participă la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic. Evenimentul a întrunit membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor din regiunea carpatică, deputați, agenți economici importanți din mai multe țări.

Foto: Parlament

img21006608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!