ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a participat la celebrarea aniversării a 30-a a creării Serviciului de Informații și Securitate

16:43 | 09.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la evenimentul festiv, dedicat aniversării a 30-a a creării Serviciului de Informații și Securitate, precum și Zilei lucrătorului organelor securității statului, care este marcată astăzi, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că șefa statului a transmis urări de sănătate și succes tuturor colaboratorilor SIS care își fac datoria corect și cu dăruire. Totodată, Maia Sandu a menționat că ofițerii de informații trebuie să poată ține pasul cu provocările timpului, iar acest obiectiv poate fi atins printr-o reformă calitativă și dotare adecvată a Serviciului.

În adresarea sa către ofițerii SIS, Președintele a subliniat rolul central pe care îl are Serviciul de Informații și Securitate în contracararea amenințărilor clasice, dar și hibride, cu care se confruntă țara, și a evidențiat corupția drept principalul risc la adresa securității naționale. Totodată, șefa statului a vorbit despre necesitatea unei evaluări complexe a sectorului de securitate, cu identificarea vulnerabilităților de sistem, și a reformării Serviciului, pentru întărirea capacităților instituționale.

Președintele Maia Sandu și-a reconfirmat deschiderea de a contribui la reformarea Serviciului de Informații și Securitate, pentru ca acesta să fie o instituție puternică, eficientă, care va răspunde exigențelor timpului și așteptărilor cetățenilor țării.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!