ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

17:23 | 09.09.2021 Categorie: Comunicate

Drumul național M3 Chișinău - Giurgiulești - reabilitat în proporție de 83% pe primul lot și 44% pe al doilea

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. În cadrul unei întrevederi, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu reprezentanții antreprenorului LLC Automagistral Pivden despre procesul de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău – Giurgiulești. 

Proiectul este divizat în 2 sectoare și prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, ce traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia și construcția a 31,1 km de drum nou a secțiunii doi, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia și Burlăceni din raionul Cahul. 

Lucrările de reabilitare a drumului național, care duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 83% pe primul lot și circa 44% pe al doilea. 

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a șanțurilor de evacuare a apelor pluviale, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din piatră spartă, a stratului de uzură, cât și a celor din macadam și binder. 

Costul total al lucrărilor de reparație și construcție a drumului național M3 constituie circa 30 milioane de euro, bani alocați din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

Antreprenorul și-a asumat obligația de a finaliza integral lucrările contractuale în luna ianuarie a anului 2022. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!