ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

17:53 | 09.09.2021 Categorie: Comunicate

Câștig de cauză în favoarea ANI. Șeful Spitalului raional Telenești va fi demis pentru admiterea conflictelor de interese

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. La 08 septembrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a reușit să mențină actul de constatare emis în privința șefului Spitalului raional Telenești. Procesul de judecată a durat aproximativ doi ani și jumătate, după ce subiectul a contestat în instanța de contencios administrativ decizia inspectorului de integritate. Drept urmare, în termen de până la 5 zile, ANI va solicita Consiliului raional Telenești să demareze procedura de demitere din funcție a directorului de spital.

Amintim că, la începutul anului 2019, inspectorul de integritate a emis un act de constatare pe numele directorului Spitalului raional Telenești, care a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Subiectul a semnat mai multe acte juridice cu soția sa, inclusiv ordinul de angajare a acesteia în cadrul instituției medicale. Acesta nu a declarat conflictul de interese în raport cu soția sa, nu s-a abținut de la semnarea actelor și nu a așteptat o soluție.

În februarie 2019, subiectul a contestat actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel. Ulterior, ANI a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție, iar în baza Deciziei Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al Curții Supreme de Justiției, actul ANI a rămas definitiv.

În actul de constatare, inspectorul de integritate a decis încetarea raporturilor de muncă ori de serviciu ale subiectului și aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani. Totodată, după revocarea acestuia din funcție, subiectul va fi inclus și în Registrul Interdicțiilor, disponibil publicului pe pagina web a ANI.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!