ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oficiul Viei și Vinului a semnat un memorandum de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României

09:45 | 10.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului au semnat ieri un memorandum de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), comunică MOLDPRES.

Documentul are drept scop amplificarea cooperării producătorilor din R. Moldova cu cei din România, promovarea regiunii vitivinicole a Mării Negre și potențarea capitalului vitivinicol al celor două țări.

Prin acest nou parteneriat, Oficiului Național al Viei și Vinului își reiterează interesul în stabilirea de relații de cooperare care servesc interesului comun al ambelor state.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov, a menționat că țara noastră își dorește creșterea cotei de piață a producției vinicole cu minimum 50% față de anul 2020, iar a numărului de producători prezenți pe piața României - cu minimum 40%.

“În perioada următoare vom demara activități de promovare a brandului de țară Wine of Moldova ca producător de vinuri de calitate, creștere a notorietății acestuia prin acțiuni care vin să confirme excelența vinurilor produse în Republica Moldova. Împreuna cu CCIR ne dorim colaborări cu producătorii din România pentru a promova regiunea vitivinicolă a Mării Negre pe piețe de desfacere cum ar fi China, Japonia și continentul american. Prim promovarea soiurilor autohtone comune, stabilim relații de colaborare între două țări cu o istorie comună”, a relevat Frolov.

Conform surse citate, alături de promovarea pe terțe piețe a regiunii vitivinicole a Mării Negre, semnarea acestui memorandum va permite schimbul de experiență și transferul de informații din domeniul vitivinicol, identificarea noilor oportunități de export, promovarea regiunii oeno-turistice în calitate de traseu turistic comun, contribuind astfel la creșterea segmentului vinificației atât în Republica Moldova, cât și în România.

Datele Oficiului Național al Viei și Vinului arată că, în primele 7 luni ale anului curent, din volumul total al exporturilor, vinurile îmbuteliate constituie 26 886 586 litri, înregistrând o creștere de 10%, cu o valoare de 1 099 881 474 lei, ceea ce constituie cu 32% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: agrobiznes.md

img21006627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!