ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ucraina va recunoaşte oficial şi va reglementa bitcoin

10:31 | 10.09.2021 Categorie: Externe

Kiev, 10 sep. /MOLDPRES/. Parlamentarii din Ucraina au aprobat, aproape în unanimitate, o lege pentru recunoaşterea oficială şi reglementarea criptomonedei bitcoin, devenind a cincea naţiune care face acest demers în ultimele săptămâni, informează agenţia UPI, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Legea a fost trimisă spre aprobare preşedintelui Volodymyr Zelensky.

Sunt stabilite reglementări pentru schimburile în bitcoin şi protecţie publică pentru utilizarea necorespunzătoare a activelor virtuale.

"Legea va reduce atitudinile stereotipe faţă de criptomonede şi le va ajuta să devină instrumente financiare normale", a apreciat Oleg Kurchenko, directorul general al platformei de schimb de active virtuale Binaryx, conform publicaţiei Kyiv Post.

Săptămâna aceasta, statul El Salvador a devenit prima ţară din lume care a adoptat oficial bitcoin ca mijloc legal de plată, autorităţile apreciind că decizia va duce la scăderea costurilor pentru miliardele de dolari trimişi din străinătate.

Foto: Reuters

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!