ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Igor Grosu: Parteneriatul strategic cu UE va fi subiectul de maximă relevanță pe agenda Parlamentului

12:20 | 10.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, care l-a succedat în funcție pe ambasadorul Peter Michalko, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu i-a urat succes diplomatului în exercitarea mandatului, asigurându-l de întreaga deschidere a Parlamentului spre colaborare cu Delegația UE.  

”Apreciem înalt susținerea pe care Uniunea Europeană o acordă statului nostru în procesul de integrare europeană, iar Delegația UE are un rol deosebit de important în acest proces. Parteneriatul strategic cu Uniunea Europeană va fi subiectul de maximă relevanță pe agenda Legislativului”, a declarat Președintele Parlamentului. 

Președintele Parlamentului a adăugat că noul Legislativ va accelera implementarea reformelor cruciale pentru cetățeni și pentru relațiile cu UE, inclusiv de ordin legislativ.

”Edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și combaterea corupției, transparentizarea actului de guvernare – sunt importante pentru restabilirea încrederii cetățenilor și partenerilor externi, dar și pentru dezvoltarea țării”, a subliniat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a punctat obiectivele prioritare din agenda legislativă pentru perioada imediat următoare, corelate cu prevederile Programului de activitate al Guvernului ”Vremuri bune”.

Janis Mazeiks a arătat deschidere spre continuarea interacțiunii Delegației UE cu Parlamentul țării noastre pe toate subiectele agendei comune.

În contextul întrevederii, Președintele Parlamentului a ținut să-și exprime gratitudinea față de statele membre ale UE pentru suportul generos oferit Moldovei în lupta cu COVID-19 prin donarea echipamentelor medicale și a loturilor de vaccin.  

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!