ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fundația Soros Moldova susține instruirea personalului medical în lupta cu pandemiile

13:57 | 10.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Medicii și studenții din Republica Moldova vor beneficia de un nou curs de instruire, realizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu", cu susținerea Fundației Soros Moldova, comunică MOLDPRES.

Cursul are la bază programele de studiu specializate elaborate de echipa de experți, coordonată de șefa Disciplinei epidemiologie la USMF, Angela Paraschiv. Acestea au fost deja aprobate de structurile responsabile ale universității de medicină.

Membrii echipei au elaborat și materialele didactice necesare pentru predarea cursului, în funcție de tematica inclusă în curs precum și grupul țintă: studenți, rezidenți sau medici practicieni. Au fost elaborate și probleme de simulare, care sunt utilizate în instruirea rezidenților și medicilor practicieni în domeniul determinării Urgențelor de sănătate publică și acțiunile necesare să fie întreprinse.

De la începutul anului curent, în cadrul proiectului susținut de Fundația Soros Moldova, au mai fost instruiți 442 de studenți de la Facultatea Medicină Generală, 368 de medici rezidenți și 15 medici de familie de la Clinica Universitară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!