ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Cehia vor revigora relațiile interparlamentare

16:21 | 10.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhánek, aflat într-o vizită oficială în țara noastră, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Discuțiile s-au axat pe evoluția relațiilor interparlamentare, dar și colaborarea în domeniul economiei și al comerțului. La întâlnire, a participat și președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

În cadrul întrevederii, speakerul Igor Grosu a vorbit despre prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a. O atenție prioritară este acordată reformării domeniului justiției și combaterii corupției.

”Printre prioritățile noastre se regăsește reformarea activităților instituțiilor publice, astfel încât acestea să activeze în interesul cetățenilor”, a subliniat Igor Grosu.

De asemenea, Președintele Parlamentului a reiterat că integrarea europeană este obiectivul principal al politicilor promovate de autorități și că experiența cehă a fost și va fi extrem de utilă pentru Legislativul și Executivul de la Chișinău. 

”Vă mulțumesc pentru susținerea aspirațiilor europene ale țării noastre, dar și pentru ajutorul generos și dezinteresat acordat în combaterea pandemiei de Covid-19”, a menționat Igor Grosu.

Ministrul ceh de Externe, Jakub Kulhánek, i-a urat succes Președintelui Parlamentului în atingerea scopurilor propuse și implementarea reformelor.

A fost exprimată dorința pentru fortificarea colaborării, inclusiv în domeniul investițional și al comerțului. În acest sens, oficialii au convenit să revitalizeze relațiile interparlamentare, dar și la nivelul comisiilor.

Foto: Parlament

img21006645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!