ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Sănătății

16:47 | 10.09.2021 Categorie: Comunicate

Campania de promovare a vaccinării în zonele rurale continuă. În luna septembrie, echipele mobile vor ajunge în alte 6 raioane

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Primele 6 raioane cu cea mai joasă rată de vaccinare, în care au ajuns echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății” în cadrul campaniei de informare a populației din zonele rurale, au fost: Ștefan-Vodă, Anenii Noi, Cahul,  Briceni, Cantemir, Fălești și Nisporeni.

Aceștia au mers în fiecare Centru de Sănătate, prin localități de la casă la casă și au discutat cu oamenii despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor prezente astăzi în țara noastră, au dezmințit miturile și au răspuns la toate întrebările legate de vaccinuri și vaccinare.

Totodată, au fost desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase,  despre beneficiile vaccinării și cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri,  tehnici de consiliere și de promovare a vaccinării.

Începând cu 14 septembrie, echipele mobile de informare a populației vor merge în raioanele Leova, Drochia, Sângerei, UTA Găgăuzia, Glodeni și Taraclia. În total, acestea vor ajunge în 24 de localități ale țării, pe parcursul a 4 luni.

Menționăm că, campania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării  a fost lansată la 4 august curent și este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID 19 în Republica Moldova” și are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19. La moment, în Republica Moldova 722.421 persoane s-au vaccinat cu schema completă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!