ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a transmis un mesaj de comemorare a victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, din SUA

11:26 | 11.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de comemorare a victimelor atentatelor teroriste, produse la 11 septembrie 2001 în Statele Unite ale Americii, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-și plângă morții. Aproape 3000 de oameni care în acea zi tragică au mers liniștiți la muncă sau în călătorie și sute de oameni care au murit ulterior, din cauza complicațiilor de sănătate provocate de azbestul toxic din clădirile care s-au prăbușit”, se spune în mesajul Președintei Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar și cât de fragilă este lumea în care trăim. „Lecția acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor. Și că statul de drept, democrația și libertatea trebuie apărate zi de zi. Aceasta este temelia societății în care viața umană are prioritate”, a reiterat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21006658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!