ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În octombrie SUA va autoriza vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

16:54 | 11.09.2021 Categorie: Externe

Washington, 11 sep. /MOLDPRES/. Mai mulți experți americani notorii din domeniul sănătății consideră că vaccinul Pfizer va fi autorizat pentru copiii cu vârste de 5-11 ani până la sfârșitul lunii octombrie, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

La acel timp Pfizer va avea suficiente informații din testele clinice efectuate pe această grupă de vârstă până la sfârșitul lunii septembrie, pentru a cere autorizarea de urgență de la Agenția Amercană a Medicamentului.

Astfel, agenția ar putea lua o hotărâre în privința eficienței și siguranței vaccinului pentru copiii de 5-11 ani în trei săptămâni de la depunerea cererii de autorizare de urgență.

Aprobarea vaccinului este foarte importantă în contextul îngrijorării uriașe pe care și-o exprimă părinții ai căror copii au început recent școala, în mijlocul valului de infectări cu varianta Delta.

Foto: esp.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!