ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

11 septembrie: Preşedintele Joe Biden s-a recules la Pentagon

08:51 | 12.09.2021 Categorie: Externe

Washington, 12 sep. /MOLDPRES/. Joe Biden a încheiat sâmbătă ceremoniile care au marcat 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie, cele mai grave atacuri teroriste din istoria Statelor Unite, mergând la Pentagon, în apropiere de Washington, unde un avion s-a prăbuşit, omorând 184 de persoane, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Sediul Departamentului Apărării a fost ultima etapă a vizitei preşedintelui american, care a mers la cele trei situri îndoliate de atacurile reţelei islamiste Al-Qaida, soldate cu aproximativ 3.000 de morţi la 11 septembrie 2001.

Preşedintele democrat s-a recules la Memorialul de la Pentagon, împreună cu soţia sa, Jill Biden, precum şi cu vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, şi au participat la o ceremonie de depunere a unor coroane de flori.

Mai devreme, Joe Biden a participat alături de Barack Obama şi Bill Clinton la o ceremonie foarte solemnă la New York, unde se înălţau cele două turnuri gemene ale World Trade Center (WTC), distruse de două avioane deturnate de un comando islamist.

Ulterior, s-a deplasat la Shanksville, în Pennsylvania, unde un avion s-a prăbuşit într-un câmp după rezistenţa eroică a pasagerilor în faţa piraţilor aerului.

Acolo, Joe Biden a apărat retragerea trupelor americane din Afganistan, decizie care i-a atras un val de critici după ce talibanii au preluat puterea la Kabul, la 15 august, şi după evacuarea în grabă a peste 120.000 de persoane din Afganistan într-o operaţiune militară organizată de armata SUA.

Foto: EPA 

img21006669

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!