ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile din capitală vor cumpăra mere de la producătorii autohtoni

10:26 | 13.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va organiza în această săptămână o ședință cu producătorii autohtoni de mere, pentru a achiziționa fructe pentru școlile și spitalele municipale, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban s-a arătat revoltat de faptul că producătorii locali de mere nu au posibilitatea să își vândă producția și au fost nevoiți să o arunce. "Este inadmisibil să se arunce la gunoi producția autohtonă de fructe. Fructele noastre sunt cunoscute pentru calitatea lor înaltă", a specificat edilul.

El a solicitat viceprimarilor Olga Ursu și Angela Cutasevici identificarea resurselor financiare și organizarea unei ședințe cu fermierii moldoveni, pentru a achiziționa fructe pentru școlile și spitalele din municipiul Chișinău. "Primăria trebuie să identifice resurse financiare pentru a acorda o mână de ajutor fermierilor autohtoni", a declarat Ion Ceban.

Potrivit datelor statistice, Republica Moldova este printre primele zece ţări exportatoare de mere din Europa, cu o producţie anuală de peste 500 de mii de tone.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!