ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va organiza până la finele anului o conferință a donatorilor

10:39 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhanek, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, vineri, 10 septembrie, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Natalia Gavrilița a mulțumit statului ceh pentru asistența acordată Moldovei în combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Echipamentele de protecție puse la dispoziție în februarie curent, la fel ca și paturile oferite unităților de terapie intensivă din raioanele Călărași și Căușeni au contribuit la asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cetățenii din țara noastră.

Prim-ministrul și-a exprimat recunoștința și pentru decizia recentă a Republicii Cehe privind recunoașterea certificatelor naționale de vaccinare ale Moldovei - o măsură importantă pentru mobilitatea între cele două țări. Premierul Gavrilița a mulțumit și pentru bursele de studii oferite tinerilor moldoveni în universitățile din Cehia.

Republica Cehă este un partener bilateral foarte important al Republicii Moldova, precum și unul dintre principalii avocați ai țării noastre în Uniunea Europeană.

„Integrarea europeană este prioritatea strategică a noului Guvern. Ne-am angajat să depunem toate eforturile necesare pentru a aduce un nou impuls cooperării noastre cu UE și pentru a realiza progrese semnificative în aplicarea Acordului de Asociere. Planificăm să ne concentrăm pe o serie de reforme care sunt cruciale pentru cetățeni, dar și pentru relațiile noastre cu UE. O prioritate pentru noi în dialogul cu UE este finalizarea Agendei de asociere pentru următorii 7 ani”, a declarat Prim-ministrul Gavrilița.

Oficialii și-au manifestat deschiderea de a impulsiona colaborarea în domeniile prioritare ale Programului de cooperare pentru dezvoltare. În acest context, Premierul Natalia Gavrilița a spus că Guvernul va iniția o cartografiere a asistenței financiare externe și va organiza până la sfârșitul anului o conferință a donatorilor. În așa fel va fi creat un sistem mai eficient de coordonare a donatorilor, iar Executivul se va asigura că fiecare contribuție externă este gestionată în mod transparent în scopul asigurării unei dezvoltări durabile.

Foto: Guvern

img21006684

img21006684

img21006684

img21006684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!