ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Legislativului Igor Grosu: Noul Parlament va accelera agenda de reforme pe care și-a propus-o

12:23 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze la Chișinău, la final de misiune în țara noastră, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Speakerul Igor Grosu a mulțumit diplomatului pentru sprijinul acordat țării noastre de-a lungul timpului și a salutat implicarea statului francez, inclusiv prin proiectele investiționale care contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. În context, s-a menționat recenta decizie a Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a sprijini proiecte în trei domenii prioritare pentru Moldova: reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, interconexiunile de energie electrică și eficiența energetică a clădirilor.

„Apreciem înalt relațiile între țările noastre și vom susține acțiunile menite să favorizeze dezvoltarea economică și socială în beneficiul tuturor cetățenilor”, a declarat Igor Grosu. 

Discuțiile s-au axat și pe agenda de reforme în țara noastră, care rămâne a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău. Printre ele se numără respectarea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției și respectarea drepturilor omului.

Igor Grosu a reiterat că noul Parlament va accelera agenda de reforme pe care și-a propus-o, astfel încât să avansăm relațiile noastre economice și să facilităm activitățile companiilor franceze care vor să investească în Republica Moldova.

Foto: Parlament

img21006691

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!