ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Droguri de peste 5 mln de lei au fost depistate și ridicate de polițiști

14:05 | 13.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigații Nord a INI al IGP, sub conducerea procuraturii municipiului Bălți, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online, comunică MOLDPRES.

Potrivit INI, ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că, în perioada mai-septembrie curent, patru bărbați cu vârstele cuprinse între 21 și 31 ani, au pus în circulație o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari, pe care le vindeau pe teritoriul municipiului Bălți și în zona de nord a Republicii Moldova.

Oamenii legii au efectuat nouă percheziții la domiciliile suspecților, în cadrul cărora au depistat 5,5 kg de PVP-sare, 1 kg de marijuana, opt telefoane mobile, cartele SIM, mijloace bănești în sumă de 32 mii de lei și 50 euro, cântare electronice și un aparat confecționat artizanal pentru consumul drogurilor.

Valoarea drogurilor ridicate se ridică la aproximativ 5.000.000 lei.

Persoanelor suspectate de comiterea infracțiunii le-a fost aplicată măsura preventivă arestul.  Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, ele riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șapte la 15 ani.

Foto: Inspectoratul Național de Investigații

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!