ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

17:16 | 13.09.2021 Categorie: Comunicate

Calitatea marcajului rutier – subiect al unei întrevederi a conducerii ASD cu antreprenorii

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Modalitatea de îmbunătățire a calității executării marcajului rutier a fost principalul subiect abordat în cadrul unei întrevederi a conducerii ASD cu antreprenorii S.C. Neledimpex S.R.L., Rutador S.R.L. și S.R.L. Magistrala - Nistru, responsabili de efectuarea acestor lucrări. 

Laboratorul de încercări al ASD dispune de utilaj de verificare a parametrilor marcajului rutier precum coeficienții de reflexie și retroreflexie, care stabilesc valorile minime pentru vizibilitate în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, în funcție de îmbrăcămintea rutieră și starea drumurilor. 

„Verificăm în permanență marcajul rutier aplicat de către antreprenori pe  drumurile naționale, pentru a garanta calitatea acestuia. Este important să asigurăm securitatea și siguranța rutieră pentru participanții la trafic și pietoni”, a comunicat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan. 

Marcajul rutier contribuie la prevenirea situațiilor de accident, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, confortul conducătorului auto și fluidizarea traficului rutier. De asemenea, marcajul rutier reprezintă principalul mijloc de comunicare dintre drum și utilizator.

Lucrările de aplicare a marcajului rutier pe drumurile publice naționale sunt finanțate  din mijloacele Fondului Rutier. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!