ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană

18:27 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

La întrevedere au fost prezenți șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Vladimir Bolea, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried.

Discuțiile s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE. 

Părțile au examinat pașii de consolidare a încrederii și dialogului între cele două maluri ale Nistrului, în măsură să avanseze procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile, prioritare fiind protecția drepturilor omului și libertatea de circulație.

”Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a declarat Igor Grosu.

S-a vorbit și despre problema plăcuțelor cu numere neutre, fiind exprimată speranța că împreună se vor găsi soluții, astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit.

Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean a asigurat de disponibilitatea fermă de a oferi sprijinul necesar pentru realizarea progreselor în subiectele cheie.  

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!