ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Franței a fost decorat de către MAEIE cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

18:52 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, i-a conferit ambasadorului Republicii Franceze la Chișinău, Pascal Le Deunff, medalia „Meritul diplomatic” clasa întâi, cea mai înaltă distincție a Ministerului de Externe, pentru impulsul semnificativ înregistrat în ultima perioadă în relațiile moldo-franceze, relatează MOLDPRES. 

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că în contextul vizitei de rămas bun, ministrul de Externe a menționat contribuția semnificativă a diplomatului francez privind decizia Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a opera în Republica Moldova, sprijinul pentru combaterea corupției și atragerea de noi investiții franceze în economia moldovenească. 

„Am reiterat faptul că Republica Moldova și Franța sunt mai apropiate ca niciodată, dovadă în acest sens fiind întrevederea președintei Maia Sandu cu omologul său francez Emmanuel Macron, din februarie 2021, la Paris, și vizita recentă la Chișinău a ministrului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu în cadrul ceremoniei de conferire a distincției. 

La final, oficialul a transmis cu acest prilej urările de succes în activitatea profesională ulterioară și recunoștința pentru prietenia Franței și susținerea demersurilor Moldovei în procesul de integrare europeană și de modernizare a țării.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!