ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană

19:02 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, l-a primit pe ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 12-14 septembrie, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluțiile curente în procesul de soluționare a conflictului din regiunea transnistreană a Moldovei, precum și perspectivele existente în avansarea acestui proces. 

Cei doi oficiali au consemnat importanța consolidării progreselor obținute în procesul de reglementare, necesitatea intensificării cooperării și conjugării eforturilor vizând respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiunea transnistreană a țării, precum și soluționarea problemelor aferente care afectează locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.  

Șeful diplomației moldovene a reiterat disponibilitatea și deschiderea autorităților de la Chișinău de a menține în continuare un dialog dinamic și constructiv. „Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul OSCE și al celorlalți parteneri externi implicați în identificarea unei soluții viabile de reglementare pașnică și comprehensivă a conflictului din estul țării”, a spus ministrul Nicu Popescu la discuții.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!