ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu: „UE rămâne un partener strategic al Republicii Moldova”

21:03 | 13.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în această după-amiază cu directorul general pentru Rusia, Parteneriatul Estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE de la Serviciul European de Acțiune Externă, Michael Siebert, și cu directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, dna Katarina Mathernova, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Oficialii au trecut în revistă situația curentă din Republica Moldova și perspectivele cooperării cu UE.

„Am menționat că UE rămâne un partener strategic al Republicii Moldova, iar asistența europeană este esențială atât în contextul recuperării economice a țării, cât și pentru programele de dezvoltare pe care planifică să le lanseze actualul Guvern”, a spus Președinta Maia Sandu.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre oportunitățile oferite de Parteneriatul Estic și felul în care acestea pot fi valorificate în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!