ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 15 000 de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:21 | 14.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. În perioada 6-12 septembrie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 15 595 persoane, inclusiv 1 341 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu urgențe respiratorii – 3 852 pacienți, dintre care 1 265 persoane cu infecții respiratorii virale acute.

În structura solicitărilor deservite urmează cele cauzate de urgențele cardiovasculare – 2 627 solicitări, inclusiv 57 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1 835 solicitări, dintre care 195 de accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă, echipele de medici au fost solicitate în cazul a 80 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 112 persoane. După acordarea asistenței medicale de urgență, 87 pacienți, inclusiv 18 minori cu diverse traumatisme au fost transportați la spital.

Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 222 solicitări pe motivul maladiilor infecțioase, 60 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 16 cazuri de combustii. Echipele AMU au intervenit la 14 pacienți care au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic, dintre care 8 persoane cu înțepături provocate de insecte (albini, viespi).

Foto: CNAMUP

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!