ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Militari moldoveni participă la un exercițiu în Germania

10:29 | 14.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Un contingent al Armatei Naţionale exersează până în data de 27 septembrie pe poligonul din Hohenfels, Germania, în cadrul exerciţiului multinaţional „Saber Junction 2021”, comunică MOLDPRES.

Scopul exerciţiului este schimbul de experienţă dintre forţele speciale ale statelor participante şi creşterea nivelului de interoperabilitate în executarea misiunilor.

Scenariul antrenamentelor prevede pregătirea militarilor în conformitate cu standardele internaţionale, inclusiv trageri din armament de infanterie în încăperi special amenajate (shoot house).

„Saber Junction 2021” se desfășoară concomitent la centrele de instruire Hohenfiels și Grafenwoehr din Germania, în perioada 1-27 septembrie.

În cadrul aplicaţiilor se antrenează militari din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Franța, Italia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, Serbia, SUA, Ucraina și Ungaria.

Armata Naţională participă la exercițiile „Saber Junction” din anul 2015.

Foto: Ministerul Apărării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!