ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu: „Obiectivul nostru strategic este să dezvoltăm noi domenii de cooperare cu UE”

14:00 | 14.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit astăzi delegația de oficiali europeni condusă de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea, Comisia Europeană, și Michael Siebert, director pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE, Serviciul European de Acțiune Externă, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am fost bucuros să anunț astăzi relansarea dialogul politic cu Uniunea Europeană în cadrul întrevederii cu oficialii europeni. Obiectivul nostru strategic este să dezvoltăm noi domenii de cooperare cu Uniunea Europeană, printre acestea fiind mediul ambiant și schimbările climatice, consolidarea securității și rezilienței, securitatea cibernetică. O atenție specială vom acorda protejării râului Nistru, care este o sursă crucială de apă potabilă pentru cetățenii țării noastre”, a declarat șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.  

Viceprim-ministrul moldovean a salutat decizia Uniunii Europene din această săptămâna privind debursarea a peste 36 milioane de euro pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și anume redresarea economică și reforma poliției. 

Oficialul a menționat că autoritățile de la Chișinău își propun până la sfârșitul anului, organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și participarea la Summit-ul Parteneriatului Estic (ultimul Summit al PaE a avut loc în anul 2017).

Foto: MAEIE

img21006735

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!