ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un colonel al Ministerului Apărării a fost reținut de CNA fiind suspectat că ar fi extorcat 800 de euro

09:37 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării a ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce ar fi extorcat și primit 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să facă serviciul militar în Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca banii să-i fie transmiși în câteva tranșe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare.

Militarul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii celei de a doua tranșe din suma extorcată, și anume 600 de euro. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei Naționale.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, colonelul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80 000 la 120 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!