ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 11 milioane de lei din frauda bancară au ajuns în custodia statului

11:20 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a anunțat astăzi că a asigurat transferarea pe conturile trezoreriale a mijloacelor bănești în valoare de 10,8 mln lei, care se aflau pe conturile bancare ale unei societăți comerciale autohtone. Mijloacele bănești au fost sechestrate anterior, beneficiar efectiv fiind Vladimir Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ARBI, transferarea mijloacelor bănești în custodia statului va asigura conservarea valorii precum și integritatea acestora, sporind transparența în procesul de recuperare a mijloacelor bănești, sustrase de BC Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC Unibank SA.

Până în prezent, Agenția a sechestrat bunuri în valoare de 3 047 253 995,65 MDL, în delegațiile parvenite în cadrul dosarelor penale sub denumirea generică „frauda bancară". În prezent, pe conturile trezoreriale, gestionate de Agenție, sunt plasate echivalentul a 75 457 593,88 MDL, care au fost sechestrate de ARBI și organele de drept din țară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!