ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

15:13 | 15.09.2021 Categorie: Comunicate

Prima audiență cu cetățenii, desfășurată în teritoriu

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi s-a aflat ieri, 14 septembrie, în deplasare de serviciu la Sectorul Poliției de Frontieră Costești. Vizita în teritoriu a fost desfășurată în contextul programării unei audiențe cu locuitorii raionului Râșcani.

Au dat curs invitației persoane care ar dori să se angajeze la frontieră, arendași ai loturilor de pământ din preajma lacului Costești, agenți economici, dar și primari ai unor localități învecinate.

În toate discuțiile susținute, domnul Vasiloi a subliniat ideea că Poliția de Frontieră și-a propus la maxim să îmbunătățească cooperarea cu populația locală, însă acest aspect să avanseze cu respectarea strictă a legislației în vigoare. Au fost date asigurări că acțiunile polițiștilor de frontieră sunt îndreptate doar pentru a securiza hotarele Republicii Moldova și nicidecum să blocheze activitatea unor agenți economici, să interzică aflarea în zona de frontieră și alte activități permise de lege.

Totodată, cetățenii au venit cu unele propuneri de facilitare a accesului la frontieră, inclusiv asigurarea informațională în cazul unor modificări legislative în domeniu, idei care vor fi analizate și în măsura posibilităților implementate.

Amintim că au fost înlesnite procedurile de audiență ale cetățenilor, astfel pe lângă cele două zile din lună, stabilite pentru audiență, sunt organizate și întâlniri cu cetățenii în teritoriu. Următoarea audiență a cetățenilor va avea loc la Ștefan Vodă, vom reveni cu detalii privind ziua și ora desfășurării acesteia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!