ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a discutat cu omologul din Slovacia

15:46 | 15.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut astăzi la Chișinău o întrevedere cu Ivan Korčok, ministru al Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, informează MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că oficialii au discutat cu privire la noile direcții de cooperare cu Uniunea Europeană: mediul ambiant, transformarea digitală, reziliența și securitatea.  

„Am fost bucuros să constat că Republica Moldova poate conta pe asistența și sprijinul Slovaciei”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu. 

Șefii celor două diplomații au apreciat relația bilaterală excelentă și au convenit intensificarea cooperării comercial-economice, de o manieră activă și cu rezultate concrete pentru cetățeni. 

Ministrul moldovean de Externe a exprimat gratitudine pentru donația a 10 mii teste de diagnosticare PCR, care au ajuns la Chișinău chiar astăzi, cu ocazia vizitei ministrului slovac. 

De asemenea, miniștrii de Externe Nicu Popescu și Ivan Korčok au efectuat un schimb amplu de opinii privind securitatea regională și reglementarea transnistreană.

Foto: MAEIE

img21006775

img21006775

img21006775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!