ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Ziua Internațională a Democrației, Parlamentul a găzduit mai multe grupuri de vizitatori

18:31 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Grupuri de vizitatori din diferite raioane ale țării, precum și din Estonia, Ucraina și Italia au participat la acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Democrației, organizate pe parcursul zilei de astăzi, în scuarul Parlamentului, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

În discuție cu oamenii, Președintele Parlamentului Igor Grosu a menționat că democraţia nu se dăruieşte, ea se construieşte zi de zi. ”Democraţia este atunci când guvernarea lucrează pentru oameni, pentru binele public. Noi am primit votul şi încrederea oamenilor să combatem sărăcia, corupţia şi să construim un stat puternic, pentru oameni. La alegerile prezidențiale și cele parlamentare, oamenii au demonstrat că vor să trăiască într-un stat democratic, unde legea stă în capul mesei”, a spus speakerul.

Despre experiența de deputat, democrație și implicare în luarea deciziilor au discutat parlamentarii Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Radu Marian și Dumitru Alaiba cu studenții Colegiului ”A. Mateevici” din capitală.

Pe parcursul zilei, participanții au fost informați cum se formulează și expediază corect o petiție, cum pot să înregistreze o solicitare pentru o vizită de informare în Parlament, precum și au efectuat tururi ghidate în clădirea Legislativului.

Pentru micii vizitatori a fost amenajat un spațiu special, unde aceștia au desenat, făcut puzzle și s-au distrat.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008, în data de 15 septembrie să fie marcată Ziua Internațională a Democrației. Aceasta are menirea de a sărbători democrația și de a aminti importanța promovării și protejării acestei valori universale.

Parlamentul Republicii Moldova a lansat programul vizitelor de informare în 2014, iar din 2017, anual, este marcată Ziua Internațională a Democrației și Zilele deschiderii parlamentare.

Foto: Parlament

img21006780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!