ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei

20:22 | 15.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovacia, Ivan Korčok, aflat în vizită la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Oficialii au discutat despre prioritățile imediate ale guvernării de la Chișinău, despre reformele pornite în sectorul justiției și despre provocările cu care ne confruntăm pe plan național și regional. „Am convenit că este nevoie să intensificăm relațiile politice, economice și culturale dintre țările noastre”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit Slovaciei pentru sprijinul consecvent oferit Republicii Moldova atât în plan politic, cât și prin intermediul asistenței pentru dezvoltare. „Am menționat, totodată, importanța ajutorului de care am beneficiat prin intermediul SlovakAid pentru lupta împotriva Covid-19. În mod special, am apreciat susținerea financiară acordată spitalelor din Moldova pentru achiziționarea echipamentelor medicale”, a afirmat Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!