ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Funcționari și aleși locali din Bălți au fost instruiți cum să aplice corect Legea privind avertizorii de integritate

09:03 | 16.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. 80 de funcționari publici, aleși locali, agenți economici, dar și reprezentanți ai mass-media din Bălți au participat miercuri la primul seminar de instruire despre cadrul normativ și instituțional privind avertizorii de integritate, comunică MOLDPRES.

Instruirea a fost organizată în cadrul proiectului „Cetățenii vorbesc: promovarea reformei democratice în interesul cetățenilor din Moldova”, implementat de Asociația Obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” (CAPC), cu suportul organizației Freedom House.

Astfel, participanții la instruire au fost familiarizați cu termenul de „avertizor de integritate”, cu faptul cine este avertizorul de integritate și prezumțiile de care acesta beneficiază. De asemenea, formatorii le-au explicat esența dezvăluirii interne și externe a practicilor ilegale, care sunt obligațiile angajatorilor de reacționare la dezvăluiri ale practicilor ilegale de către angajați și de asigurare a protecției avertizorilor, dar și care sunt mecanismele de protecție a avertizorilor de integritate.

Pentru a învăța cum să aplice corect Legea privind avertizorii de integritate, pe lângă partea informativă, participanții au fost implicați în soluționarea unor cazuri exacte ce țin de avertizările de integritate. Aceștia le-au mulțumit formatorilor pentru informațiile și explicațiile oferite.

Pe durata proiectului vor fi organizate seminare de instruire și în alte localități din țară - Soroca, Cahul, Leova, Cimișlia, Căușeni, Orhei și Chișinău.

Foto: ziare.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!