ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei

09:40 | 16.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Premierul Natalia Gavrilița a avut ieri o întrevedere cu Sandor Szabo, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Prim-ministrul a apreciat asistența oferită de către Ungaria țării noastre în perioada 2020-2021, în special donațiile de echipamente medicale pentru tratamentul COVID-19. Totodată, s-a accentuat că Ungaria și Moldova recunosc reciproc certificatele de vaccinare COVID-19. 

Cei doi oficiali au discutat și despre un plan de acțiuni pentru implementarea prevederilor Declarației comune privind parteneriatul strategic încheiat în 2020 între cele două țări. Declarația evidențiază calitatea Ungariei de membru al Uniunii Europene și obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană, dar și importanța intensificării dialogului politic și multidimensional între state. 

Natalia Gavrilița a mai menționat că țara noastră este interesată de consolidarea cooperării cu Grupul de la Visegrad, structură din care fac parte Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria, în contextul integrării europene, dar și al implementării unor proiecte transfrontaliere în domeniul energiei, transportului, digitalizării.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!