ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene

09:58 | 16.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Natalia Gavrilița a avut o întrevedere Ivan Korčok, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, aflat în vizită oficială la Chișinău. Prim-ministrul a mulțumit pentru donația oferită de statul slovac - un lot de 10 000 teste PCR pentru diagnosticarea COVID-19, pe care oficialul de la Bratislava le-a transmis autorităților de la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Premierul a menționat că Slovacia a sprijinit constant țara noastră în perioada pandemică, inclusiv prin achiziționarea de echipamente medicale și materiale de protecție pentru mai multe spitale din țară. Totodată, Natalia Gavrilița a relevat că Slovacia a susținut în permanență parcursul european al țării noastre. 

„Apreciem că Republica Moldova a devenit o țară prioritară pentru asistența slovacă. Programele implementate cu sprijinul Slovaciei au avut o contribuție semnificativă în mai multe sectoare importante pentru țara noastră, inclusiv: apă și canalizare, gestionarea deșeurilor solide, crearea unui mediu concurențial, sănătate, combaterea sărăciei, educație, creșterea economică și a industriei, inovație și infrastructură”, a declarat Natalia Gavrilița. 

La rândul său, Ivan Korčok a spus că Slovacia va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene. 

„Pentru Slovacia, R. Moldova se află în imediata vecinătate și, pentru noi, este crucial să avem stabilitate și prosperitate în regiune. Vom menține Moldova pe agenda Uniunii Europene. Aveți toată susținerea Guvernului slovac”, a declarat oficialul.

Foto: Guvern 

img21006789

img21006789

img21006789

img21006789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!