ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Directorii Serviciului Fiscal și celui Vamal vor fi numiți de Guvern

10:24 | 16.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a dat aviz pozitiv ieri proiectului de lege care prevede raportarea directorilor Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal la persoane cu funcţie de demnitate publică, aceștia urmând să fie numiţi şi eliberaţi din funcţie de către Executiv, la propunerea ministrului Finanţelor, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Modificările propuse au drept scop realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal şi vamal, pentru care este nevoie de organizare şi planificare strategică, elaborare şi aprobare a documentelor de politici corespunzătoare şi o colaborare bună a instituţiilor responsabile cu Executivul. 

Ajustarea cadrului legal privind numirea și eliberarea din funcție a conducătorilor autorităților administrative menționate va contribui la consolidarea funcțiilor directe exercitate de Guvern în activitatea entităților strategice din punct de vedere a stabilității economice și al gestiunii finanțelor publice.  

Totodată, proiectul are ca scop asigurarea unor politici unitare în activitate, prin instituirea unui dialog direct al Executivului cu conducătorii subdiviziunilor Ministerului Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!