ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SA „Apă-Canal Chişinău” și Centrul de Sănătate Publică monitorizează calitatea apei din oraș

13:46 | 16.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. SA „Apă-Canal Chişinău” și Centrul municipal de Sănătate Publică monitorizează calitatea apei din rețelele de apă potabilă ale municipiului. Analiza arată că apa din rețeaua centralizată este potabilă și corespunde tuturor mormelor de sănătate publică pentru a fi consumată, transmite MOLDPRES.

SA „Apă-Canal Chişinău” a anunțat, printr-un comunicat de presă, că monitorizează zilnic calitatea apei potabile din apeductul municipal, verificând 25 de parametri fizico-chimici şi bacteriologici. Specialiștii furnizorului de apă, în comun cu cei de la Centrul municipal de Sănătate Publică și celelalte instituții de mediu colaborează pentru menținerea unei calități superioare a apei potabile.

Potrivit anunțului furnizorului de apă potabilă, în luna august specialiștii SA „Apă-Canal Chişinău” au prelevat circa 16 mii de probe de apă. Probele de apă sunt prelevate din fluviul Nistru, punctele de recepţie a apei la etapele de tratare la Staţia de tratare din or. Chişinău şi Staţia de apă Nistru, rezervoarele de apă potabilă, reţeaua centralizată de distribuţie a municipiului, fântânile arteziene şi cele cu izvor local, precum şi din apeductele nou-construite, care ulterior se conectează la sistemul centralizat municipal.

Rezultatele acestei monitorizări arată că apa din rețeaua centralizată a municipiului este potabilă și corespunde tuturor mormelor de sănătate publică pentru a fi consumată.

img21006799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!