ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de muniții au fost depistate la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare, Ungheni

13:33 | 16.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Peste 300 de muniții au fost depistate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare (Ungheni). Descoperirea a fost făcută de către muncitorii care se ocupă de amenajarea teritoriului subdiviziunii de la hotar, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, în după-amiaza zilei de 14 septembrie lucrătorii care se ocupă de renovarea sediului SPF Valea Mare, au alertat organele de drept. În timpul unor săpături în preajma boxelor auto, s-au depistat 282 cartușe de calibrul 5,45 mm și 37 cartușe de calibrul 7,62 mm. Imediat zona a fost împrejmuită și s-a solicitat intervenția geniștilor.

Ulterior, la fața locului s-au prezentat trei specialiști care au verificat teritoriul subdiviziunii de frontieră și s-au asigurat că nu există alte obiecte explozibile.

Munițiile au fost transmise pentru efectuarea unei expertize speciale.

Foto: Poliția de Frontieră

img21006803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!