ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, a fost propus Grupului Popular European pentru președinția Parlamentului European

17:26 | 16.09.2021 Categorie: Externe

Strasbourg, 16 sep. /MOLDPRES/. Eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, a fost propus Grupului Popular European din Parlamentul European pentru a prelua funcția de președinte al acestui for, transmite MOLDPRES.

Europarlamentarul român, Gheorghe Falcă, a anunțat că a propus în cadrul Grupului Popular European ca viitorul președinte al Parlamentului European să fie un eurodeputat român și a avansat în acest sens numele lui Siegfried Mureșan, vicelider al grupului PPE și vicepreședinte al Partidului Popular European.

Europarlamentarul a explicat că, în cadrul Partidului Popular European, grupul europarlamentarilor români este cel mai numeros, după grupul german, și este firesc ca acest grup să își mărească influența.“În Parlamentul European, președinția va reveni, prin negociere, Partidului Popular European, este logic ca ea să fie ocupată de un român”, a declarat Falcă, pentru mediile de informare din România.

Gheorghe Falcă, care este membru al Partidului Național Liberal, a specificat că Siegfried Mureșan, care ocupă funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European, ar fi cea mai bună nominalizare a popularilor europeni pentru președinția legislativului european.

“Este logic ca Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE, cu experiență în Parlamentul European să ocupe această funcție. Cu un lobby foarte bun, cu o relație personală cu președintele Renew, care este român și care ar trebui să sprijine această nominalizare, Siegfried Mureșan este omul care poate să ocupe această funcție“, a rezumat Falcă.

Foto: deschide.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!