ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele interimar și vicepreședintele Curții Supreme de Justiție vor fi desemnați de CSM

15:18 | 16.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Președintele interimar al Curții Supreme de Justiție și vicepreședintele instituției vor fi desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, în cazul în care funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție va rămâne vacantă, interimatul acesteia va fi asigurat de către un judecător desemnat de CSM.

Până acum, președintele interimar al Curții Supreme de Justiției era desemnat în funcție de vârstă. În aceste condiții, autorii proiectului consideră că vârsta, ca unicul criteriul de eligibilitate pentru atribuirea ex-jure a calității de interimar în exercițiul atribuțiilor administrative în CSJ, reprezintă, în esență, o înlăturare defectuoasă a CSM de la exercitarea atribuțiilor statutare. 

Foto: Parlament

img21006812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!