ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți colaboratori din anturajul lui Putin sunt bolnavi de Covid-19

17:36 | 16.09.2021 Categorie: Externe

Moscova, 16 sep. /MOLDPRES/. Secretarul de presă al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că zeci de oameni din anturajul președintelui rus Vladimir Putin sunt infectați cu Covid-19, relatează MOLDPRES cu referire la Interfax.

Din această categorie fac parte persoane care răspund de securitatea șefului statului, consilieri și referenți. Toți cei care lucrează pentru Putin au fost la timp vaccinați, iar acum au forme ușoare ale bolii. În Rusia practic a demarat procesul de revaccinare cu a treia doză, însă nimeni din aparatul prezidențial încă n-a trecut această procedură de reimunizare.

Din cauza izolării în care se află, Putin n-a putut participa la consfătuirea Organizației pentru Apărare și Securitate Colectivă care s-a desfășurat la Dușanbe, Tadjikistan. Șeful statului rus s-a adresat participanților cu un apel în regim de conferință video.

Situația epidemiologică în Rusia rămâne a fi complicată. După două săptămâni cu o medie de 25 000 de îmbolnăviri pe zi, s-a înregistrat o ușoară scădere. Însă în ultimele trei zile se atestă o creștere stabilă a numărului de cazuri.

Foto:rbc.ru

img21006814

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!