ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

18:53 | 16.09.2021 Categorie: Comunicate

Lucrările de reabilitare a unei părți a traseului R6 – Chișinău – Orhei – Bălți înregistrează un progres de execuție de 46% pe primul lot și 22% pe al doilea

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. În cadrul unei întrevederi a reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. s-a discutat referitor la implementarea contractelor privind reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sângerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți. 

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de 46% pe primul lot și 22% pe al doilea. 

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, așternere a stratului de uzură, de binder și stratului reciclat, amenajare a acceselor la proprietăți, construcție a trotuarelor, cât și reparație a podurilor. 

Contractele încheiate pentru reparația drumului național R6 includ lucrări de reconstrucție a sistemului rutier existent, reabilitare a 10 poduri, construcție a podețelor, consolidare și stabilizare a terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sângerei, instalare a 605 indicatoare rutiere și aplicare a marcajului rutier. 

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!