ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile române au inclus Republica Moldova în zona galbenă de risc epidemiologic

09:27 | 17.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat, aseară, lista ţărilor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Datorită creșterii incidenței de COVID-19, Republica Moldova a fost plasată în zona galbenă de risc epidemiologic, transmite MOLDPRES.

Conform documentului aprobat de oficialitățile de la București, în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei - Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini şi Guernsey; din zona verde, în urma creşterii incidenţei - Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent şi Grenadine şi Gibraltar.

Republica Moldova a înregistrat joi, 16 septembrie, 1 289 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 23 în rândul lucrătorilor medicali. Bilanțul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus, înregistrat joi, este cel mai mare până în prezent.

img21006824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!