ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Mecanismul de compensare a dispozitivelor medicale a fost modificat

09:17 | 17.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Legislativul a adoptat ieri, în a doua lectură, proiectul de modificare a mecanismului de compensare a dispozitivelor medicale, comunică MOLDPRES.

Modificarea operată în lege prevede instituirea temeiului legal de reglementare a compensării medicamentelor și dispozitivelor medicale în condițiile asigurării obligatorii de asistență medicală.

O altă prevedere se referă la adaosul comercial aplicat de distribuitor și prestatori de servicii farmaceutice pentru dispozitivele medicale compensate din Fondul Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală.

Astfel, la comercializarea dispozitivelor medicale compensate, destinate utilizării în condiții de ambulatoriu,  se va aplica un adaos de până la 20% din prețul de achiziție declarat de către furnizor. Dintre care până la 5% pentru agenții economici care produc, importă și/sau distribuie dispozitive medicale compensate și până la 15% pentru farmacii.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!