ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început Zilele Chişinăului la Buzău

11:57 | 17.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a lansat „Zilele Chişinăului la Buzău”, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat că, în perioada 16-18 septembrie, în municipiul Buzău, România, se desfășoară o serie de evenimente culturale dedicate promovării imaginii Republicii Moldova. „Festivalul Zilele Chișinăului la Buzău are loc în diferite locații din municipiul Buzău. Alături de noi sunt artiști, pictori, meșteri populari, scriitori și alți oamenii care știu să creeze frumosul, să pună în valoare și să transmită din bogăția tradiției noastre. Primul eveniment, găzduit de Galeria de artă a Centrului Județean Buzău a fost vernisarea unei expoziții de pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. În aceeași locație, a fost prezentată o expoziție de costume populare din Republica Moldova”, a relatat Ceban.

De asemenea, în municipiul Buzău vor susține concerte în aer liber Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov”, Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band”, Ansamblul etnofolcloric ,,Plăieșii”, Ansamblul de muzică ușoară ,,Vali Boghean Band”, Surorile Osoianu, interpreții Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Ion Paladi.

 Zilele Chişinăului la Buzău sunt organizate de Primăria municipiului Chișinău, Pretura sectorului Botanica, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău și au scopul de a susținere cultura prin promovarea patrimoniului și a imaginii capitalei Republicii Moldova.

Recent, Primăria Chișinău (Pretura sectorului Botanica) a semnat un acord de cooperare cu judeţul Buzău din România.

Foto: Primăria Chișinău

img21006827

img21006827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!