ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Procuratura a anunțat că a renunțat la învinuire în dosarul ”Grupului Petrenco”

12:19 | 17.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a luat act de Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului din 14 septembrie 2021 în cauza Petrenco și alții versus Republica Moldova și anunță că a renunțat la învinuire în dosarul ”Grupului Petrenco”, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al PG, în ședința de judecată planificată pentru astăzi, 17 septembrie, ora 14:00 în dosarul în care figurează reclamanții (Grigore Petrenco, Alexandr Roșco, Mihail Amerberg, Pavel Grigorciuc, Andrei Druzi, Oleg Buznea și Vladimir Jurat), procurorul va renunța oficial la acuzațiile aduse acestora pentru săvârșirea infracțiunii de organizare și participare la dezordini în masă.

“Pe această cale, Procuratura Generală aduce scuze oficiale tuturor persoanelor figurante în acest dosar penal, care au fost pe nedrept acuzate de săvârșirea pretinsei infracțiuni de dezordini în masă”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!